Livsmedelsproduktion och innovation för ökad beredskap

15 september 2023
9:00
Plats
ORU Innovation Arena, Örebro eller digitalt
Pris
400 inkl moms för att deltaga på plats. Digitalt är kostnadsfritt.
Arrangör
AgroÖrebro och LRF

Välkommen till ett seminarium med fokus på innovationens roll för svensk livsmedelsproduktion, i ett försörjningsberedskapsperspektiv.

Vi ställer frågan om innovation är en del av lösningen för en ökad svensk försörjningsberedskap? Vilka innovationer handlar det  i så fall om? Vad finns idag och vad kan vi förvänta oss imorgon?

 

Seminariet: Innovationens Roll för Svensk Livsmedelsproduktion & Försörjningsberedskap
Datum: 15 sep, 09.00-15.00
Plats: ORU Innovation Arena, Hubben, Fakultetsgatan 1, 701 82 Örebro (även tillgänglig online)

Program:

Förmiddag (09-12):

Förberedelse och Planering inför Kriser: Diskussion kring hur svenska myndigheter agerar i kris och dess inverkan på lantbruket. Medverkande: Kerstin Eriksson (RISE) och Karin Oskarsson (LRF)

Innovation under Kris: Reflektioner från Regenergy Frövi och andra exempel kring innovationssystemets roll. Medverkande: Victor Sunnliden (Region Örebro Innovation AB) och Alexander Alvsilver (Vinnova)

Innovativa Odlingssystem: En titt på de senaste trenderna inom odling och återvinning i Sverige. Medverkande: Tora Råberg (RISE) och Alexander Alvsilver (Vinnova)

Lunch (12-13)

Eftermiddag (13-15):

Energilagring i Liten Skala: Vilka vinster finns det med att öka den egna kapaciteten? Och var står tekniken idag? Medverkande: Håkan Gustafsson (Refuel Consulting)

Inspiration och Case för Lantbrukare: Lär dig om de senaste innovationerna som lantbrukare. Medverkande: Tora Råberg (RISE) och Ulf Borbos (Hasta ECO)

För dig som är på plats ingår lunch och fika.
Pris: 400 SEK ink moms. Digitalt deltagande kostnadsfritt.

Arrangör: AgroÖrebro och LRF

Vi utforskar innovationens roll inom lantbruk och livsmedelsproduktion. Kan det vara lösningen för en starkare svensk försörjningsberedskap? Bli med oss för att diskutera detta och mycket mer!

 

Mer information, fullständigt program och anmälan hittar du här

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.