Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ekonomi i småskalig grönsaksodling

19 mars @ 10:00 - 12:00

Ekonomi i småskalig grönsaksodling

Datum: 19 mars
Tid: kl 10:00–12:00
Webbinariet hålls på engelska

ANMÄL

Inbjudna föreläsare till detta webbinarie är Fausta Gabola som är rådgivare på Agribio Vaucluse, en organisation för ekologiskt lantbruk i Cavaillon i sydöstra Frankrike, och Alix Bell, projektledare för forskning och utveckling på ITAB, Franska institutet för ekologisk mat och lantbruk.

De senaste tre åren har de två drivit ett nationellt projekt med fokus på forskning, utveckling och rådgivning inom småskalig ekologisk odling där ekonomi har varit en viktig del. Alix kommer att berätta kort om grönsaksodlingen i Frankrike, om projektets olika delar och presentera de ekonomiska resultaten från en studie med 42 gårdar. Fausta kommer att berätta om resultaten från en mindre liknande studie med 18 odlare som genomfördes mellan 2018 och 2022. Resultaten bygger på intervjuer med odlarna, en sammanställning av ekonomiska resultat, investeringar, försäljningskanaler med mera.

Webbinarierna är kostnadsfria och utförs inom projektet Hortikulturellt kunskapscenter som finansieras av Jordbruksverket.