Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Följ med på en fältvandring i naturbetesmarker

11 juni @ 13:00 - 16:00

Datum: 11 juni
Tid: kl. 13:00–16:00
Plats: Ängsö eller Kungsåra. Aktuell mötesplats mejlas till de som har anmält sig några dagar innan fältvandringen

ANMÄL

Denna kurs sker i två delar. Först en inledande digital, träff med fokus på betesmarker och betesmanagement. Sedan en uppföljande fältvandring i en naturbetesmark. Du kan välja om du vill delta vid båda eller endast ett av tillfällena.

Det här är en fristående andra del i kursen om betesförvaltning på naturbeten. Denna del gör som en fältvandring. Vi tittar bland annat på områden med rik blomning som stängslats bort och betas senare på säsongen. Vi diskuterar ämnen som fållindelning och rotationsbete med mera.

Vi tar en paus för eftermiddagsfika, så glöm inte att ta med din egna matsäck. Och glöm inte att välja kläder och skor efter väder!

Den inledande delen på denna kurs genomförs den 10 juni 2024. Det är en grundläggande kurs som sker via Teams. I samband med den går vi bland annat igenom vilka olika typer av naturbeten som finns och vilka djur som lämpar sig för respektive mark. Mer information om den digitala träffen och anmälan till den görs via kalenderhändelse på Länsstyrelsens hemsida.

Kursen ges i samarbete med Frida Hedin från Hushållningssällskapet.