Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hänsyn till vatten

14 december, 2023 @ 11:00 - 12:00

Hänsyn till vatten – en del i Träffar på distans om miljöhänsyn som Skogsstyrelsen arrangerar.

Hänsyn till vatten – en del i Träffar på distans om miljöhänsyn som Skogsstyrelsen arrangerar.

Datum och tid: 14 dec kl. 11.00 – 12.00 eller 14 dec kl. 18.00 – 19.00
Plats: Teams

ANMÄL HÄR

Vilka funktioner har skogens vatten? Och vad behöver göras för att vattnet inte ska påverkas av skogsbruk? Delta på en distansträff om hänsyn till vatten vid skogliga åtgärder.

Finns det vatten där du ska utföra åtgärder i skogen? I så fall är det en del du måste tänka på. På träffen pratar vi om vilken hänsyn till vatten som alltid bör tas. Vi går igenom kantzonens funktioner och hur man bör göra om ett vattendrag behöver korsas.

—-

Om hela serien:

Lär dig mer om miljöhänsyn på distans. Skogsstyrelsen arrangerar under hösten flera träffar på distans om miljöhänsyn där du får möjlighet att förkovra dig i olika ämnen som rör miljöhänsyn i skogen. Träffarna sker digitalt via Teams och riktar sig till dig som är skogsägare, oavsett om du har stora förkunskaper eller inte.

Vad är en hänsynskrävande biotop? Vad är egentligen ett naturvärdesträd? Hur bör du ta hänsyn till vatten eller kulturmiljöer när du utför en föryngringsavverkning? Det här är några av de frågor du får svar på under höstens distansträffar på temat miljöhänsyn då vi går igenom några av de målbilder för god miljöhänsyn som skogsbruket gemensamt har tagit fram.

Mer info om alla träffar här.