Datum: 25 mars
Tid: 13:00–14:30
DIGITALT VIA TEAMS
Gröna Möten AgroVäst arrangerar och bjuder in.
Hur kan EID i köttproduktionen leda till bättre arbetsmiljö och ökad lönsamhet?
Elektronisk identifiering kan ge flera fördelar inom köttproduktionen, såsom effektivare uppföljning, bättre beslutsunderlag och förenklad hantering av djurdata. I en serie digitala träffar utforskar vi hur nöt- och lammköttsproduktion kan förbättras och effektiviseras med EID.
Under denna del fokuserar vi på produktionsuppföljning – hur vi kan använda viktdata för att följa upp och analysera vår produktion. Vi tittar på olika digitala uppföljningsprogram för båda djurslagen och för diskussioner kring behov och utmaningar.
Evenemanget är kostnadsfritt och arrangeras av SmartAgri och Agroväst Gröna Möten.
Evenemanget vänder sig till lamm- och nötköttsproducenter, rådgivare och andra med intresse i köttproduktion.
Vid frågor kontakta oskar.reineling@agrovast.se.
Information och länk sänds ut samma dag som evenemanget till den mailadress du uppgett.
Detta är 2a delen i serie med fokus på elektronisk identifiering
25 februari – Väga djur med elektronisk identifiering
25 mars – Produktionsuppföljning med elektronisk identifiering
23 april – Foderoptimering med elektronisk identifiering
Maj – Slakterierna med elektronisk identifiering