Datum: 14 mars
Tid: kl. 10:30–12:00
DIGITALT
I denna pilot-snabbkurs presenteras en mycket kortfattad och kondenserad form hur lantbruk bedrivs i Sverige.
Vi vänder oss till beslutsfattare, med målet att ge en inblick i hur det lantbruk går till i praktiken, vilka faktorer som styr och är avgörande, och vilka livsmedel och kollektiva nyttigheter som levereras.
Syftet är att på detta sätt bidra till en bättre dialog och bidra till ett bättre beslutsunderlag inom området livsmedelsproduktion och försörjningsberedskap.
Snabbkursen är digital och vi kommer att skicka ut en länk till alla anmälda någon dag innan kursstart.
PROGRAM
10.30-10.35 Välkomna
Michael Rocking, Dalarnas kompetenscentrum för livsmedelskedjan, Helene Oscarsson, Vreta Kluster, som tillsammans är projektledare för pilotkursen
10.35-11.05 Vad gör bonden på gården
Helene Oscarsson, agronom/projektledare, Vreta Kluster, Östergötland
11.05-11.30 Jordbruksekonomi – hur sätts vetepriset, matkronan m.m.
Per Bodin Hansen, intendent, Stiernhööksgymnasiet, Dalarna
11.30-11.55 Det nya lantbruksföretagandet – teknisk utveckling, ledarskap, management
Ann Eriksson, Snöborgs gård, Dalarna