Datum: 6 mars
Tid: kl. 10:30–12:00
DIGITALT
I denna pilot-snabbkurs presenterar vi i mycket kortfattad och kondenserad form hur lantbruk bedrivs i Sverige.
Vi vänder oss till storkökskockar (men även andra intresserade är välkomna!). Målet är att ge en inblick i hur svenskt lantbruk går till i praktiken, vilka grödor och råvaror som produceras och hur det går till.
Syftet är att på detta sätt bidra till en bättre dialog och ett utvecklat underlag för mer lokala råvaror i storköken i Sverige. Därmed tänker vi att kursen även bidrar till en bättre försörjningsberedskap.
Snabbkursen är digital och vi kommer att skicka ut en länk till alla anmälda någon dag innan kursstart.
PROGRAM
10.30-10.35 Välkomna
Michael Rocking, Dalarnas kompetenscentrum för livsmedelskedjan, Helene Oscarsson, Vreta Kluster, som tillsammans är projektledare för pilotkursen
10.35-11.05 Vad gör bonden på gården
Helene Oscarsson, agronom/projektledare, Vreta Kluster, Östergötland
11.05-11.30 Svensk grönsaksodling – vad går att odla i Sverige, vilka säsonger finns, olika certifieringar m.m.
Anette Borgström, MOEK, Mellansvenska odlarna ekonomisk förening
11.30-11.55 Det nya lantbruksföretagandet – teknisk utveckling, ledarskap, management
Jan Forssell, Bjurs Lantbruk, Dalarna