Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Webbinarium om hållbar livsmedelsproduktion

23 april @ 09:00 - 10:10

Almi arrangerar och bjuder in till ett webbinarium om hållbar livsmedelsproduktion

Datum: 23 april
Tid: kl. 09.00 – 10.10
Digitalt, länk skickas till den mailadress du anger vi anmälan

ANMÄL

Enligt Jordbruksverket beräknas att det svenska folket konsumerar över 800 000 ton frukt och grönsaker varje år, och det förutsätter i dagsläget import av stora mängder från andra länder. Hur kan vi möjliggöra och optimera för kortare leveranskedjor och alternativ som är mer hållbara?

Vi har med oss Erik Jonuks, VD på Agtira, ett foodtech-bolag som levererar och driver anläggningar för hållbar och lönsam livsmedelsproduktion. Med hjälp av Agtiras anläggningar odlas grönsaker och örter i direkt anslutning till butik, vilket eliminerar transportled och möjliggör att konsumenter kan äta färska grönsaker året runt.

Erik pratar under detta webbinarium om hur man kan förändra en bransch som är i behov av förändring. Vi får höra vilka utmaningar som kan uppstå med bland annat kapital och kompetens och hur man kan ta sig igenom dem.

Vi får också lyssna på Marie Gidlund, verksamhetsledare ​på Sweden Food Arena. Hon pekar på att potentialen är enorm för att öka vår ​produktion av god mat och dryck, bidra till​ god folkhälsa och utveckla lösningar på miljö- och ​klimatutmaningarna. ​Marie gör nedslag kring vad som ​händer inom livsmedelskedjan just nu och vad som ​kännetecknar ett framgångsrikt företag inom branschen.

Webbinariet är ett samarbete mellan projekten Framgångslyftet och Geniöms som finansieras av den Europeiska regionala utvecklingsfonden, regionerna i Östra Mellansverige och Almi.